5 Mayıs 2009 Salı

National Basketball Association




NBA Play-off'larda artık konferans finallerine iyice yaklaşıldı. Batı'da Houston-Lakers ve Dallas-Denver eşleşmelerinin 1. maçları sonuçlandı. İlk maçları kazanan ekipler Houston ve Denver oldu.

Maç boyu dişe diş geçen maçta Houston, Lakers'ı Ron Artest, Yao Ming ve Aaron Brooks 3'lüsünün mükemmel oyunu ile 100-92 mağlup etti. Lakers'a ise Kobe'nin 32 sayısı yetmedi.


Diğer mücadelede Denver Nuggets, Dallas'ı Nene, Anthony'nin özellikle boyalı bölgeden bulduğu sayılarda rakibini 109-95 mağlup etti. Dallas'ta Nowitzki ve Kidd'nin başarılı oyunları mağlubiyete engel olamadı. Batı'nın finalinin adını Lakers-Denver olacağını düşünüyorum.



Doğu konferansındaki eşleşmelerde Orlando Magic-Boston Celtics ile, Atlanta-Cleveland ile eşleşti. Atlanta-Cleveland bu gece karşı karşıya gelecekler. Orlando ilk maçta Boston'u, Lewis, Hidayet, Pietrus ve Howard'ın iyi oyunuyla 95-90 mağlup etmeyi başardı. Maçın başından beri mücadeleyi önde götüren takım, Orlando oldu. Pierce'nın çabaları yetersiz kaldı. Tam bir takım oyunu oynadılar fakat Boston hemen teslim olacak bir takım olmadığını yine gösterdi ve diğer maçlar için rakibine gözdağı verdi. Zaten bu eşleşmede gülen tarafın Boston olacağını düşünüyorum. Kevin Garnett'sız ne kadar daha dayanılarlar bilemem ama, bu konferansın finalini Boston-Cleveland oynar diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder