17 Nisan 2009 Cuma

Shaktar-Lucescu-Kadıköy

UEFA macerasında Şampiyonlar Liginde 3.olarak başladılar. Barcelona,Lisbon ve Basel'in bulunduğu gruptan 9 puan toplayıp 3.oldular ve UEFA'nın yolunu tuttular. Serüvene Basel'i yenerek başladılar. Ardından doğal bir mağlubiyet aldılar(Barcelona). Fakat evindeki maçları kolay kolay kaybetmeyen Shaktar,Lisbon'a boyun eymişti. Aynı şekilde rövanştada. İşler kötü gidiyor derken grubun en zayıf halkısı olan Basel'i tekrar yendiler. Herkes bu gruptan Barcelona'nın ardından Shaktar'ın bir üst tura çıkmasını bekliyordu ama olmadı. Son maçlara doğru form tuttular ve Barcelona'yı Nou Camp'ta yendiler ve UEFA maceraları başladı. Birazda hayal kırıklığı vardı bence çünkü,Lisbon Shaktar'dan daha iyi bir takım değildi.
Lucescu bu ne yapacağı belli mi olur? Kurt hoca derim ben ona. Çoğu insan korkak tenik adam,1-0'a yatan adam der ona ama futbolu taktik ve teknik açıdan bilen bir insan Lucesu'nun nasıl bir adam olduğunu iyi bilir. Savunmayı her zaman ön planda tutar ve gol yemiyim,nasıl olsa atarım felsefesi vardır Mircea'da. Sessiz ve derinden UEFA'da tur atlamaya başlarlar. Önce İngiliz ekibi Tottenham'ı 2-0 ve 1-1 lik sonuçlarla saf dışı bırakırlar. Ardından Zico'nun takımı ve UEFA'yı daha önce müzesine götüren Rusya'nın en güçlü ekibi Cska Moskova'yı 0-1 ve 2-0 lık sonuçlarla elerler. Eee yavaş yavaş potaya girmişlerdi sanki. Bu seferde karşısına Rekem Aslanı çıktı; Eric Gerets. Çok zor dedik Marsilya,yıllar sonra Fransa'da liderliğe oturmuş ve çok formda bir ekipti. Ama onlar inanmışlardı bir kere ve Gerets'in ekibini 2 maçta yenerek (2-0,2-1) kupada yarı finale çıktılar.

Zico,Gerets derken Luce kendini bir anda yarı finalde buldu ve tamamen kupaya odaklandı. Şimdi rakipleri ise,Shaktar'ın ezeli rakibi olan,Dinamo Kiev. Bu maç çok sonuçlara gebe ama Shaktar'ın başında Lucescu var. Benim tanıdığım Lucescu herşeyin üstesinden gelir,elinde tüm oyunculardan faydalanır ve KADIKÖY'ün yolunu tutar.
''Başarılar Luce,Başarılar Shaktar''


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder